Nederlandse horeca ondervindt zorgelijke trend

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
horeca-nederland

Bedrijfsfeesten en kerstborrels worden de laatste tijd steeds vaker afgezegd, merken horecaondernemers. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt ‘een zorgelijke trend’ waar te nemen, zonder exacte aantallen te noemen, aldus Hart van Nederland. 

Afmeldingen

De afmeldingen van bedrijven komen in aanloop naar de feestdagen en op het moment dat de besmettingscijfers weer snel oplopen.

Volgens KHN worden de borrels en partijen afgezegd vanwege de maatschappelijke gevoeligheid rond onder meer het coronatoegangsbewijs (CST) dat nodig is om de horeca binnen te komen.

 
RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Veel gedoe om binnen te komen

Het coronatoegangsbewijs zorgt er ook nu al voor dat in sommige gevallen gasten wegblijven omdat ze een coronapas moeten kunnen tonen of omdat ze het te veel gedoe vinden, laat een woordvoerder van KHN ook nog weten. Ook al wordt de coronapas bij veel Nederlanders niet of nauwelijks gecontroleerd.

Volgens de woordvoerder van KHN komt het ook voor dat dat groepsreserveringen in restaurants of andere eetgelegenheden worden afgezegd omdat er bijvoorbeeld een of twee mensen niet mee kunnen.

Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.

Verplichte sluitingstijd

De woordvoerder zegt verder dat bij horecaondernemers veel vragen binnenkomen over de mogelijkheden tijdens oud en nieuw, omdat de horeca vooralsnog om middernacht gesloten moet zijn.

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

Sluitingstijd moet verdwijnen

Die verplichte sluitingstijd ziet KHN het liefst verdwijnen. Ruim een derde van de horecabedrijven ondervindt last van die maatregel en bij de zogenoemde natte horeca, zoals kroegen, is dat bijna 60 procent.

Een goed alternatief is wat de woordvoerder betreft om na middernacht de inloop te verbieden, zodat na die tijd geen nieuwe gasten de horecagelegenheid meer in mogen.

Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.

Meer dan 40.000 positieve tests

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 41.409 positieve tests. Dat is 56 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 25 juli komt het weektotaal boven de 40.000 uit.

Gemiddeld zijn er in de afgelopen week 5.916 positieve tests per dag gemeld. Dat gemiddelde stijgt voor de 27ste dag op rij. Toen de stijging begin oktober startte, waren er gemiddeld zo’n 1.600 positieve tests per dag. Dat betekent dat het aantal nieuwe coronagevallen binnen een maand bijna is verviervoudigd.

Meer doden

Ook het aantal sterfgevallen stijgt. In de afgelopen dag kreeg het RIVM 17 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen dag zijn gestorven, maar uit de weekcijfers van dinsdag kwam naar voren dat vrijwel alle mensen in de afgelopen weken zijn overleden. Er zat maar een enkele melding van langer geleden tussen.

Op dinsdag meldde het RIVM twintig sterfgevallen door corona. Voor het eerst sinds begin juni zijn er twee dagen achter elkaar meer dan tien doden gemeld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 86 sterfgevallen, gemiddeld zo’n twaalf per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 28 mei. LEES MEER…

 

Bron: Hart van Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES