Wereldrecord: dit restaurant in Narbonne heeft permanent 111 kazen op de kaart

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Foto: Les Grands Buffets

Het wereldrecord werd zondag goedgekeurd op de Landbouwbeurs in de ‘Porte de Versailles’, in aanwezigheid van minister Didier Guillaume.

Er wordt wel eens gezegd dat Frankrijk het land is van duizend kazen. Waar of niet waar, Frankrijk kan er nu trots op zijn de grootste permanente kaasschotel ter wereld te huisvesten, liet L’Indépendant weten.

De grootste kaasschotel bevindt zich in het restaurant Les Grands Buffets, gelegen in Narbonne (Aude). Op haar website levert het restaurant de indrukwekkende lijst van alle kazen waaruit de kaasschotel bestaat.

https://www.facebook.com/LesGrandsBuffets/posts/3127872917225924

Het record werd zondag door het Guinness Book gehomologeerd op hetSalon de l’agriculture in Parijs, open sinds vorige week zaterdag. De minister van Landbouw en Voedselvoorziening, Didier Guillaume, was aanwezig.

Wereldrecord

De ‘schotel’ die het indrukwekkende wereldrecord haalde, is niet minder dan 30 meter lang. Maar liefst 111 kazen staan schouder aan schouder op de schotel, dat eerder de vorm van een buffet heeft. Een schotel met heel wat regionale kazen, maar niet uitsluitend. Ook kazen van andere Franse en Europese regio’s staan er op de schotel.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: BMFTV

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES