Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Maar is dat wel voldoende?
Aangescherpte maatregelen
Het demissionaire kabinet besliste vorige vrijdag dat de Nederlandse horeca tussen 17.00 en 5.00 uur dicht moet blijven.
Tijdens de uren dat de restaurants en kroegen wel open zijn, moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk binnen zijn.
Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk.
RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.
Dineren niet meer mogelijk
Door de maatregelen is dineren in restaurants of eetcafés niet meer mogelijk. Dat dit zeer grote gevolgen voor de omzet heeft, staat als een paal boven water. Voor de horeca staat deze maatregel gelijk aan een nieuwe lockdown.
En dat in de belangrijkste maand van het jaar. In de winter wordt er nu eenmaal meer gastronomisch gegeten dan in de zomer, zijn er wildfestivals, en denken mensen al aan de eindejaarsfeesten.
RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.
KHN tevreden over steunpakket
Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Vrijdag werd duidelijk dat de loonsteunregeling (NOW) terugkomt. Ook de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) wordt uitgebreid.
Robèr Willemsen, de CEO van KHN hamert op het belang van een ‘exitstrategie’, waarin duidelijk staat hoe Nederland moet omgaan met een virus dat langdurig blijft rondgaan. Zo’n strategie moet voorkomen dat de horeca en ook andere sectoren van lockdown naar lockdown gaan.
Geplette aardappel met Griekse yoghurt, Italiaanse ham en postelein
Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de...
Zeebaars met tomatenvariatie, mozzarella en crumble van zwarte olijven
Het visvlees van zeebaars is vast en smakelijk. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen...
Slaatje van linzen, knoflook, prei, wortel en peterselie
Linzen worden steeds populairder en overal ter wereld verwerkt in heerlijke en voedzame maaltijden. Rode, gele, bruine en groene: er...
Partagez cet article!
Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!
Bronnen: De Gelderlander, NU.nl, KHN