Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Maar is dat wel voldoende?  

Aangescherpte maatregelen

Het demissionaire kabinet besliste vorige vrijdag dat de Nederlandse horeca tussen 17.00 en 5.00 uur dicht moet blijven. 

Tijdens de uren dat de restaurants en kroegen wel open zijn, moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk binnen zijn.

Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk.

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Dineren niet meer mogelijk

Door de maatregelen is dineren in restaurants of eetcafés niet meer mogelijk. Dat dit zeer grote gevolgen voor de omzet heeft, staat als een paal boven water. Voor de horeca staat deze maatregel gelijk aan een nieuwe lockdown.

En dat in de belangrijkste maand van het jaar. In de winter wordt er nu eenmaal meer gastronomisch gegeten dan in de zomer, zijn er wildfestivals, en denken mensen al aan de eindejaarsfeesten.   

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

KHN tevreden over steunpakket

Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Vrijdag werd duidelijk dat de loonsteunregeling (NOW) terugkomt. Ook de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) wordt uitgebreid.

Robèr Willemsen, de CEO van KHN hamert op het belang van een ‘exitstrategie’, waarin duidelijk staat hoe Nederland moet omgaan met een virus dat langdurig blijft rondgaan. Zo’n strategie moet voorkomen dat de horeca en ook andere sectoren van lockdown naar lockdown gaan.

Partagez cet article!

Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!

Bronnen: De Gelderlander, NU.nl, KHN

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES