In Dordogne, veganisten tegen de ‘rue de la Saucisse’

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Foto: Le Parisien

De vereniging Peta vraagt ​​de burgemeester van Issigeac om de naam van één van de steegjes van het middeleeuwse dorp ‘rue de la Saucisse’ te wijzigen.

Geen grap

« Eerst dachten we echt dat dit een grap was, maar na controle zagen we dat dit een officiële stap was », verklaarde Jean-Claude Castagner, burgemeester van Issigeac in de Dordogne aan Denis Granjou van Le Parisien. De gekozen functionaris ontving een e-mail van de veganistische vereniging Peta, waarvan verschillende leden op vakantie in het middeleeuwse dorp merkten dat een van de straten de naam ‘rue de la Saucisse’ droeg. « Ze zijn sterk gekant tegen deze denominatie en ze adviseren ons zelfs om het ‘rue Soy-cisse te hernoemen, met verwijzing naar soja in het Engels. Het is alles en het is uitgesloten voor mij om het te doen! Rebellen rebelleren.

Bijnaam

Hetzelfde gevoel voor Elma Laporte, de enige die het hele jaar woont in dit 15-meterlang straatje: « Deze mensen zijn volledig misplaatst. De worst heeft niets met varkensvlees te maken. Dit is de bijnaam die de dorpelingen aan het begin van de 20ste Eeuw gaven aan een bewoonster. Haar naam was Suzanne Tessier en de ouderen zeggen dat ze van deze bijnaam hield. Dus waarom deze stap vandaag?

Lees meer over de veganisten tegen de ‘rue de la Saucisse’.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Bron en foto: Le Parisien

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES