Tips om ook succesvol te zijn na de feestdagen

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

De periode na de feestdagen en wel tot Valentijn kunnen rustigere tijden zijn voor restaurants, brasseries en bistro’s. Dit is misschien wel de meest geschikte periode om je marketingstrategie voor de rest van het jaar op te maken. Het wereldwijde online-platform voor restaurantreserveringen – Open Table – geeft 6 tips hoe je die ‘kalme’ periode na de piek van feestdagen volledig kan benutten. En wat je kan doen om succesvol te blijven.

1. Jaarlijks actieplan

Er is helaas geen formule met de sleutel naar gegarandeerd succes van een bar of restaurant, maar het plannen van ieder detail van het bedrijf helpt hier zeker bij. Naast de begroting, investeringen en contracten is het van belang ook speciale seizoensgebonden menu’s en acties rondom bepaalde data te plannen. Je kan je hierbij laten helpen door Horeca Agency.

2. Gezonde menu’s

Na een feestseizoen met luxe menu’s en gerechten met wild, kalkoen, chocolade en marsepein, kijken dinergasten er juist naar uit om het nieuwe jaar van start te gaan met iets lichtere maaltijden. Dit is een goed moment om gerechten aan te bieden met veel groenten. Bezoek zeker ook af en toe eens onze rubriek Recepten.

3. Beloon vaste gasten met exclusieve aanbiedingen.

Na de grote uitgaven voor de eindejaarsfeesten komt de lastige ‘januari blues’ om de hoek kijken. Om vaste klanten aan te moedigen en nog meer aan je te binden, kan je extraatjes voorzien. Geen korting, maar iets meer: een aperitief, borrelhapjes,… Het werkt het beste om deze te personaliseren, bijvoorbeeld per e-mail, via je Facebookpagina of natuurlijk via OpenTable.

4. Organiseer thema-avonden.

Maak bijvoorbeeld een eerbetoon aan de Aziatische keuken om het Chinese nieuwjaar te vieren. Een menu met Chinese gerechten met een gastkok kan gemakkelijk gepromoot worden via de OpenTable specials-optie.

5. Tijd om te evalueren

Analyseer aan het begin van het jaar alles wat bij je bedrijf hoort. Bedenk hoe je dit zou kunnen verbeteren of welke acties je kan ondernemen. Beoordeel de digitale aanwezigheid van het restaurant om meer zichtbaarheid te creëren of verbeteren. En bepaal of je wellicht wilt overstappen van sommige leveranciers. Bekijk hoe je nieuwe doelgroepen bereiken via Social Media.

6. Analyseer je klantdata

Via GuestCenter van OpenTable krijg je een compleet overzicht en analyse van onder andere het aantal reserveringen van het afgelopen jaar, de (piek)tijden waarop men heeft gereserveerd in jouw restaurant, of er meer reserveringen voor diner of lunch zijn gemaakt en de voorkeur qua tafel in het restaurant. Maak gebruik van deze waardevolle inzichten in de plannen voor het nieuwe jaar, dit helpt bij het laten groeien van jouw business. Je kan je hierbij laten helpen door Horeca Agency.

Lees meer over Open Table.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Bron: Open Table

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES