The Young Masters zijn de toekomst van onze gastronomie. Maak deze week kennis met 3 van hen

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
mastercooks young masters belgium 04

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’. The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling van de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie Young Masters voor bij wie je als abonnee kans maakt op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. De leden – Mastercooks en Young Masters – toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Young Masters

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne, die op 14 april 2020 jammerlijk is overleden aan COVID-19.

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau bij de Mastercooks of Young Masters niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De Mastercooks en Young Masters zorgen voor de rest.

Young Masters Box Bon Moments

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

The Young Masters

The Young Masters© (TYM) is de naam van de jongerenafdeling van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging maar een creatief labo binnen de vereniging. The Young Masters© bestaat uit jonge Belgische chefs die nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.

The Young Masters zijn net als de andere meesterkoks fiere vakmannen en -vrouwen die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

The Young Masters hebben dus heel wat gemeen. Deze week zijn de Young Masters Tim Boury, Maxime Collard en Grégory Gillain aan de beurt.

Tim Boury

4-tim-boury-young-masters
[ KAART ]

Na zijn koksopleiding aan de hotelschool Ter Duinen cultiveerde Young Master Tim Boury zijn talent in restaurants zoals Comme Chez Soi, Belga Queen en Oud Sluis.

De voormalige rechterhand van Sergio Herman opende op 28-jarige leeftijd zijn eigen restaurant. Amper een jaar later mocht hij al een eerste Michelin-ster ontvangen. In 2013 werd hij door Gault&Millau verkozen tot ‘Beste Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen’.

De carrière van Young Master Tim Boury verloopt in sneltreinvaart en kent het ene hoogtepunt na het andere.

Tim Boury is begonnen met een restaurant in het centrum van Roeselare en was een van de jongste Belgische chefs om een eerste Michelinster te behalen. Ondertussen heeft het restaurant zich verplaatst naar de omgeving van het kasteel van Rumbeke en prijken er twee sterren aan de deur.

In zijn restaurant Boury gaat de Young Master ronduit voor de klassieke gastronomie en drukt zijn stempel met gerechten die uitblinken qua techniek, verfijning en lichtheid. Hij geeft een creatieve draai aan seizoensgebonden streekgerechten, en werd in zijn beginjaren nog uitgeroepen tot beste Belgische hopscheutenkok.

« Mijn favoriete producten evolueren per seizoen. Deze worden enkel gekozen op hun hoogtepunt (vooral vis of groenten). Verder laat ik me graag inspireren door de Oosterse en Mexicaanse keuken », aldus de Young Master Tim Bourry.

De gasten van het restaurant kunnen overnachten in één van de drie gastenkamers Caspium by Boury.  Deze gastenkamers bieden alle nodige comfort en ‘s morgens wordt het ontbijt op de kamer gebracht.

Maxime Collard

Het gerenomeerde restaurant ‘La Table de Maxime’ van Young Master Maxime Collard ligt in het Ardens dorpje Paliseul, een van de meeste aantrekkelijke dorpjes van de Ardennen.

De eerste ster kreeg het restaurant 1 jaar na opening en in 2018 kwam de tweede ster. Dit restaurant ontvangt je met zijn bekende streekgerechten in een modern jasje.

Vlakbij aan de oever van het riviertje Our opende de Young Master Maxime Collard in 2015 ‘Les Terrasses de l’Our’, een bistronomisch restaurant.

De grootmoeder en moeder van Young Master Maxime Collard waren zijn voorbeelden op het vlak van de keuken waarvan hij al vanaf kindsbeen houd.

Zijn echte drijfveer was en is de anderen een aangenaam moment te bezorgen, zowel in het tweesterrenrestaurant, de brasserie als in de overnachtingsaccomodaties ‘Les Jardins de Maxime’ en ‘La Fabrique du Pré Maho’.

Na zijn opleiding in de hotelschool van Libramont deed de Young Masterstage in het gastronomisch sterrenrestaurant ‘les Forges du Pont d’Oye’ en in het voormalig driesterrenrestaurant ‘De Karmeliet’ van Mastercook Geert Van Hecke in Brugge.

Maar bij Maxime Collard gaat het om meer dan de symbolische waarde van een ster. Voor hem is het bovenal een erkenning van zijn inspanningen om de gasten een goede tijd te laten beleven en een trouw cliënteel op te bouwen.

Nu, na 10 jaar inspanningen, zegt hij er zelf over. “Het is belangrijk dat de gasten bij ons komen en daarvoor zetten we ons met het team volledig in. Men moet altijd de lat hoog leggen en doorzetten, maar op een doordachte en rustige manier.

De gerechten van Maxime Collard zijn regionaal geïnspireerd maar met een hedendaagse toets. Op de kaart vind je er een marktmenu voor de lunch en een seizoenmenu, waarbij traditie en actuele trends samenspelen. « De basis van mijn keuken is klassiek maar eigentijds. Ik werk daarbij met seizoenproducten, lokale producten waaraan ik mijn eigen creativiteit toevoeg. Daar gaat het ganse team voor », besluit de Young Master.

Young Masters Maxime Collard
Foto: D.R. – Le Soir

Grégory Gillain

Vlakbij Ciney, werd in september 2015 een nieuw restaurant geopend dat het ontdekken waard is.

Young Master Grégory Gillain en zijn vrouw Hélène Fays, oudgedienden van l’Eau Vive à Arbre, bieden je een bistronomische keuken op een prachtig gerenoveerde plek.

Het eigentijdse kader van het restaurant ‘La Gare d’Hamois’ heeft de sfeer van een oud naoorlogs treinstation behouden. 

Young Master Grégory Gillain die voorheen sous-chef was in het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, biedt er zijn eigentijdse, originele en gastronomische keuken met een maximum aan streekproducten aan.

Ook voor de oprichting van de The Young Masters was Grégory Gillain geen onbekende. Hij nam het in 2013 in de finale van ‘De Ster van de Belgische Keuken‘ op tegen Brusselaar Maxime Collin.

La Nouvelle Carte Est Arrivée!!!!!Saumon De Chez Vincent Dawagne, Tartare De Boeuf, Pluma Ibérique, Sot L'y Laisse…

Gepostet von La Gare D'Hamois am Freitag, 10. Juli 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES