Sorbetijs van paprika en watermeloen: 2 recepten van onze partner

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
chef's food products sorbetijs

Paprika en watermeloen zijn groente en fruit van het jaar 2021. En naar aanleiding hiervan stuurde onze Premium Partner Chef’s Food Products twee unieke recepten voor sorbetijs. Benieuwd naar jullie feedback.

Week van Groenten en Fruit

Elk jaar stelt We’re Smart een groente en een fruit gedurende een jaar centraal. Naast heel wat achtergrondinformatie over de producten belicht Frank Fol de culinaire mogelijkheden voor chefs en hobbykoks.

In dit speciale Internationale jaar van Groenten en Fruit 2021 zetten we hier al iedere week een groente en/of fruit in de kijker, maar paprika en watermeloen zijn wel uitgeroepen tot Groente en Fruit van het Jaar.

En zeven abonnees van Horeca Webzine ontvingen een gesigneerd boek van Frank Fol.

we're smart world week van groenten en fruit

Chef’s Food Products

Chef’s Food Products streeft om op ambachtelijke schaal een reeks van top-producten te ontwikkelen en te produceren onder eigen merk.

Hun creativiteit, flexibiliteit, vakmanschap en uiteraard kwaliteit is gebaseerd op jarenlange ervaring in de voedingsindustrie en op het opleidingsniveau van het team.

Chef’s Food Products produceert en vermarkt onder eigen merk diepvriesfruit, fruitpurees, fruitcoulis, fruitsauzen, hartige sauzen, konfijten, groentesauzen en groentemarinades.

Het voedingsbedrijf hecht veel waarde aan de voedselveiligheid. Daarom is het FSSC 22000 V5.0 gecertificeerd, bezit het ook het BIO-certificaat en heeft dus een uitgebreid assortiment aan BIO-producten.

Tijdens de Week van Groenten en Fruit ontwikkelde Chef’s Food Products twee unieke recepten van sorbetijs van paprika en watermeloen. 

chef's food products

Twee recepten

Naar aanleiding van de Week van Groenten en Fruit stuurde onze Premium Partner Chef’s Food Products twee unieke recepten voor sorbetijs. Benieuwd naar jullie feedback.

Sorbetijs van paprika

Werkwijze

  • Bereid daags voordien de suikerstroop. Breng het water, de suiker en glucosepoeder in een kookpan aan de kook en laat goed afkoelen. 
  • Meng de paprikapuree, suiker, chilipoeder, paprikapoeder, gemberpuree en de suikerstroop rustig door elkaar.
  • Draai het mengsel in de ijsmachine tot sorbetijs.
  • Schep het sorbetijs in de gewenste verpakking en label. 
  • Zet in de vriezer.
paprika sorbetijs

Sorbetijs van watermeloen

Werkwijze

  • Bereid daags voordien de suikerstroop. Breng het water, de suiker en glucosepoeder in een kookpan aan de kook en laat goed afkoelen. 
  • Meng de watermeloenpuree, pectine en de suikerstroop.  
  • Draai het mengsel in de ijsmachine tot sorbetijs.
  • Schep het sorbetijs in de gewenste verpakking en label. 
  • Zet in de vriezer.
watermeloensorbet
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES