Dit zijn de redenen waarom de horeca zo vaak boos is in 2021

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
boos horeca nederland

‘Woest.’ ‘Slachtoffer.’ ‘Onacceptabel.’ ‘Gestraft.’ Leg wat reacties van de horeca naast elkaar, en meteen wordt duidelijk dat de sector allesbehalve tevreden is met het coronabeleid van de regeringen, en dit zowel in België als in Nederland.

Nederland

Ook nu weer. De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldde voor dit weekend al dat honderden cafébazen en restauranteigenaren niet van plan zijn zich te gaan houden aan de nieuwste restrictie: gasten controleren op hun bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test.

In Nijmegen werd een restaurant dit weekend daarom gesloten. 

En het ziet er somber uit. Zo eindigen de steunmaatregelen van de overheid 1 oktober. Ook het vertrek van demissionair staatssecretaris Mona Keizer is een tegenvaller voor de sector. Zij kwam binnen het kabinet op voor de horecabelangen.

Horeca wordt zwaarder gestraft

De horeca wordt zwaarder gestraft dan andere sectoren, vindt Robèr Willemsen, voorman van KHN. “Daarom gaan we er soms inderdaad met gestrekt been in”, zegt hij. « Maar helemaal ontevreden met het coronabeleid? Nee, dat is de sector ook weer niet. »

Boos

Tot aan de tweede lockdown was horecavoorman Robèr Willemsen te spreken over de samenwerking met de overheid. Dat de horeca sindsdien vooral boos is, vindt hij niet meer dan terecht. LEES MEER.

Bron: Trouw.nl 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES