De groente die in vele kleuren verkrijgbaar is en van nature een knapperige groente, kent veel verschillende toepassingen en bereidingen.
Elke paprika heeft zijn eigen smaak en voedingstoffen. Zo staan de rode en oranje paprika’s erom bekend zoet te zijn. Deze paprika’s worden daarom ook vaak rauw gegeten.
Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika.
Snij de harde kern uit de venkel.
Pel het teentje knoflook.
Snij alles in brunoise (fijne blokjes).
Meng alles in een mengschaal en spijs met zeezout.
Giet er een stevige scheut witte wijnazijn over en enkele druppels olijfolie.
Spijs met paprikapoeder en wat venkelzaad.
Zet aan de kant en laat marineren.
Was de krulandijvie en zwier ze droog.
Laat de longhaas op kamertemperatuur komen.
Spijs het vlees langs beide kanten met peper van de molen en zeezout.
Verhit een geut oljjfolie een braadpan op een stevig vuur.
Leg het vlees in de hete pan en schroei het toe gedurende 2 minuten aan elke zijde.
Nappeer het vlees regelmatig met het bakvocht.
Draai het vuur lager en bak het vlees rustig verder gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
Haal de rosé gebakken longhaas uit de pan, draai het vlees om en dek het af met een vel aluminiumfolie.
Laat het vlees ongeveer 5 tot 7 minuten rusten.
Snij het vlees tegendraads in plakjes.
Schik wat krulandijvie over de borden.
Verdeel de plakjes vlees hierover en werk af met de prickels, enkele druppels olijfolie en wat fijngesneden basilicumblaadjes.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika.
Snij de harde kern uit de venkel.
Pel het teentje knoflook.
Snij alles in brunoise (fijne blokjes).
Meng alles in een mengschaal en spijs met zeezout.
Giet er een stevige scheut witte wijnazijn over en enkele druppels olijfolie.
Spijs met paprikapoeder en wat venkelzaad.
Zet aan de kant en laat marineren.
Was de krulandijvie en zwier ze droog.
Laat de longhaas op kamertemperatuur komen.
Spijs het vlees langs beide kanten met peper van de molen en zeezout.
Verhit een geut oljjfolie een braadpan op een stevig vuur.
Leg het vlees in de hete pan en schroei het toe gedurende 2 minuten aan elke zijde.
Nappeer het vlees regelmatig met het bakvocht.
Draai het vuur lager en bak het vlees rustig verder gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
Haal de rosé gebakken longhaas uit de pan, draai het vlees om en dek het af met een vel aluminiumfolie.
Laat het vlees ongeveer 5 tot 7 minuten rusten.
Snij het vlees tegendraads in plakjes.
Schik wat krulandijvie over de borden.
Verdeel de plakjes vlees hierover en werk af met de prickels, enkele druppels olijfolie en wat fijngesneden basilicumblaadjes.