Options d'impression :

Goulash van rund

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is een vleesstoofpot met paprika. Er zijn veel varianten van goulash: met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en zelfs met vis. Recept van Mastercook Didier Verbelen

Goulash van rund

 2 kg rundstoofvlees
 3 groene paprika
 3 rode paprika
 2 ajuinen
 1 teentje look
 paprikapoeder
 1 kleine rode chili
 300 g tomatenpuree
 2 l bruine fond
1

Bak het stoofvlees aan in flink wat olie of boter.

2

Doe daar de bruine fond bij en laat 2 uur stoven samen met het paprikapoeder, de fijngesneden chili en fijngehakte teentje knoflook.

3

Schil de uien en snij ze fijn.

4

Stoof de fijngesneden ajuinen aan in wat olie of boter en voeg ze toe aan het stoofvlees.

5

Schil de paprika’s en snij naar wens in blokjes of repen.

6

Als het vlees gaar is, binden met de tomatenpuree, afkruiden en de paprika toevoegen.

7

Even laten doorstoven en serveren met rijst of frietjes.