Paprika’s zijn het hele jaar door te verkrijgen maar het teeltseizoen in de Lage Landen is van maart tot en met oktober; de overige maanden komen paprika’s voornamelijk vanuit Spanje. Voor het vullen van een paprika gebruik je best een vierlobbige (de zogezegde 'vrouwelijke' paprika), want die blijft beter rechtop staan. Recept van Mastercook Didier Verbelen.
Snij een deksel van de grote paprika’s en haal ze leeg.
Snij de kaas in blokjes (brunoise) en hak de koriander en look fijn.
Meng het gehakt met de kaas, gehakte look en koriander, het ei en de paneermeel. Spijs met peper en zout.
Vul de uitgehaalde paprika’s en bak ze in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende ongeveer 35 minuten.
Schil en snij de kleine paprika's in brunoise
Kook de rijst in de kalfsfond, spijs met peper en zout en meng met de brunoise van paprika.
Vul een kopje met de warme rijst, druk aan en draai om op een bord.
Schik er een gevulde paprika bij en nappeer met het bakvocht van de paprika’s.