Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.

Marokkaanse keuken

In de Marokkaanse keuken vind je invloeden van de Arabieren, de Moren en de Berbers in de Marokkaanse gerechten terug. De meeste mensen denken aan couscous als ze aan de Marokkaanse keuken denken.

Uiteraard is er zoveel meer dan couscous want de rijke smaak door al deze verschillende invloeden is lekker veelzijdig en zal je meermaals verrassen. 

Benieuwd hoe goed jij wel de Marokkaanse keuken kent. Doe de quiz!

Domein van de vrouw

Eten is een zeer belangrijk onderdeel van het Marokkaanse dagelijkse leven. De keuken is het domein van de vrouw en er wordt over het algemeen veel tijd aan het koken besteed. Het eten is een belangrijk sociaal moment van ontmoeting voor families.

Een Marokkaans ontbijt bestaat traditioneel gezien uit vers brood (dat meestal zelf gebakken wordt) met olijfolie en honing. Verder komen er Marokkaanse pannenkoekjes op tafel zoals baghrir (duizendgatenpannenkoekjes) of msemmen (laagjespannenkoeken). Bij het ontbijt wordt muntthee gedronken.

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken?

De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Marokkanen houden van vlees. Kip is goedkoop en daarom populair, verder wordt er ook lam- en rundvlees gegeten. En langs de kust komt er ook vis op tafel. 

Bij elke Marokkaanse maaltijd wordt ook brood gegeten. Daarmee kun je de lekkere sappen uit de tajine opdeppen. De maaltijd wordt afgesloten met thee en soms ook vers fruit.

Quiz

We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Antwoord de 7 vraagjes, en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.

0%

1. Wat is Ras El Hanout?

Correct! Wrong!

2. Wat is Harira?

Correct! Wrong!

3. Wat is een pastilla?

Correct! Wrong!

4. Wat is een bissara?

Correct! Wrong!

5. Wat is zaalouk?

Correct! Wrong!

6. Wat is chermoula?

Correct! Wrong!

7. Wat zijn msemmen?

Correct! Wrong!

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken?
Top, je kent wel echt heel goed de Marokkaanse keuken!

Niet slecht, je kent wel wat van de Marokkaanse keuken.

Oh, je zal nog wat van de Marokkaanse keuken moeten leren. 😉

Share your Results:

Speel ook deze quizzes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES