Pim en Wendell startten in 2020 ‘dark kitchen’ The Green Fox

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Pim Wendell The Green Fox Horeca Webzine

Een nieuw bezorgrestaurant in Alkmaar: altijd fijn, toch? Helemaal nu we helaas voorlopig nog niet uit eten kunnen. Dat dachten de vrienden Pim en Wendell ook en startten The Green Fox, een dark kitchen waar je heerlijke verse maaltijden kunt bestellen.

Dark Kitchen

The Green Fox is een virtueel restaurant, ook wel dark kitchencloud kitchen of ghost kitchen genoemd.

“Een dark kitchen is een onderneming die zich 100% focust op maaltijdbezorging”, vertelt Wendell. “Hier vind je geen sfeervol gedekte tafels en romantische verlichting, maar een optimaal ingerichte keuken vanuit waar een ruim aanbod aan gerechten door de hele stad verspreid wordt. »

Dit fenomeen ontstaat door de alsmaar stijgende huurprijzen in stadscentra, en de toenemende populariteit van maaltijdbezorging. Tijdens de coronacrisis natuurlijk een hele slimme keuze, lijkt ons.

“Ik ben mijn hele leven al kok”, vertelt Pim. « Ik heb ook zelf een restaurant gehad maar dat heb ik een paar jaar terug verkocht. »

Daarna is hij als freelance kok aan de slag gegaan en heeft een bedrijf opgezet waarin hij freelance koks verhuurt. Wendell heeft een feest- en karaoke-locatie in Alkmaar. Ze kennen elkaar al jaren.

partner the holy spiritus (2)
- ADVERTENTIE -

Droom van Pim en Wendell

De droom van een eigen onderneming zoals een dark kitchen samen bestond al langer. Nu het door de coronacrisis wat rustiger is met het andere werk zijn Pim en Wendell ervoor gegaan. Zo hebben ze van de coronacrisis toch nog wat positiefs gemaakt.

Van slowcooked kip tot vegan hotdogs

Wendell en Pim bieden verschillende burgers, kipgerechten, spareribs en vegan gerechten aan.

Het belangrijkste voor hen is kwaliteit leveren. Zo komen de hamburgers bijvoorbeeld niet uit de frituur en weten ze precies bij welke slager in Friesland het vlees vandaan komt. 

De gedreven ondernemers willen hier in de toekomst zeker mee doorgaan en meer vestigingen in Alkmaar openen om het bezorggebied te kunnen uitbreiden.

En ze hebben nog meer leuke plannen. Zo denken Pim en Wendell erover na om barbecue-pakketten te gaan leveren en iets op te zetten voor grote stukken vlees zoals rollades.

Eerst verschenen: In de Buurt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES