Penisvissen: een ware delicatesse in Azië

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Een alledaags beeld is het niet: een strand met duizenden lepelwormen, in de volksmond beter bekend als penisvissen. Een ware delicatesse in Japan en Zuid-Korea. Straks op jouw kersttafel?

Bizar natuurfenomeen

Bizarre taferelen op Drake’s Beach in Californië. Door het onstuimige weer in Californië ligt het strand sinds een aantal dagen bezaaid met duizenden krioelende figuurtjes die als twee druppels water op een piemel lijken. Het gaat om de Urechis unicinctus, ook wel bekend als ‘penisvis’, zo meldt het gezaghebbende natuurtijdschrift Bay Nature.

De plotse invasie van de glibberige wormen is voor natuurliefhebbers een geschenk uit de hemel. De penisvis laat zich normaal gesproken namelijk niet zo snel zien, maar verstopt zich liever diep in het zand. Op veilige afstand van vissers en strandgangers.

Penisvissen

De glibberige wezens doken 300 miljoen jaar geleden voor het eerst op en kunnen wel 25 jaar oud worden. Ze graven U-vormige holen in stranden of wadden en verorberen vooral bacteriën en plankton die ze vangen met behulp van hun plakkerige slijmnetten.

Delicatesse in Azië

Dat is niet alleen goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar ook voor zeemeeuwen, otters en haaien die de worm als extra maaltijd beschouwen. 

Lees verder onder de Winactie.

Maar in Japan en Korea is de penisvis ook een delicatesse. De wormen worden in dure restaurants vaak rauw gegeten. In de Chinese keuken wordt de worm gaar gebakken met groenten. Of gedroogd en gemalen gebruikt als een smaakversterker. De worm is een veelvoorkomend ingrediënt in de Shandongkeuken.

Men zegt dat de penisvissen een beetje zoet smaken en vergelijkbaar is met rauwe oesters.

Lees meer over de penisvissen.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: VRTnws, Het Laatste Nieuws | Foto: Wikipedia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES