Gelekte notitie: « Openen van restaurants zal coronabesmettingen doen dalen! »

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
notitie restaurant nederland horeca webzine uitbater

In de Nederlandse Tweede Kamer wordt met verbazing gereageerd op een gelekte notitie van het ministerie van Economische Zaken. Daarin staat dat het openen van restaurants het aantal coronabesmettingen eerder zal doen dalen dan stijgen. Koninklijke Horeca Nederland hoopt dat de horeca morgen meteen open kan. 

Geheime notitie

De geheime notitie is ingezien door RTL Nieuws en zou vandaag zijn besproken tijdens kabinetsoverleg over de aanpak van het coronavirus. Met het stuk in de hand proberen minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) de coronaregels voor de horeca te versoepelen.

In de notitie staat dat het aantal besmettingen weer stijgt óndanks volledige sluiting van de horeca. Wiebes en Keijzer concluderen volgens RTL Nieuws dat ‘met een dichte horeca het r-getal weer wat oploopt, wat suggereert dat de invloed van de horeca op het r-getal zeer klein is en dat de daling en stijging sinds 14 oktober anders verklaard moet worden’.
partner ERA online services cadeaubon
- ADVERTENTIE -

Onveilig thuisbezoek

Volgens de bewindslieden lopen mensen vooral corona op in de thuissituatie. Door eetgelegenheden en restaurants weer te openen, zou ‘het onveilige thuisbezoek’ flink ingeperkt kunnen worden.

Doordat de restaurants zich aan strikte coronaprotocollen houden, zou het ‘goed denkbaar’ zijn ‘dat de r-waarde zal dalen’. Kortom, door heropening van restaurants zou het aantal besmettingen kunnen zakken.

notitie begrip horeca nederland covid19 horeca webzine

Slechts 1,1%

Volgens Koninklijke Horeca Nederland zouden cijfers van het RIVM aantonen dat sinds 31 augustus slechts 1,1% procent van alle besmette personen te herleiden is naar de horeca. Het aantal besmettingen is volgens het rapport door het sluiten van de horeca alleen maar toegenomen. 

Horeca is onderdeel van de oplossing

De horeca kan een onderdeel zijn van de oplossing, in plaats van het probleem, stelt KHN, die ervoor pleit dat deuren van cafés en restaurants vanaf morgen weer opengaan. KHN roept het kabinet op de uitkomsten van deze notitie mee te nemen in de persconferentie van vanavond, zodat deze vanaf morgen geëffectueerd kunnen worden. 

RIVM: Geen data

 

Teken de petitie

Heel wat redenen opdat de horeca weer open kan. Teken ook de petitie!

Bron: AD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES