Mondmasker verplicht vanaf vrijdag en CST vanaf 1 november in horeca

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
coronapas CST corona safe ticket

Het gebruik van Covid Safe Ticket (CST) zal vanaf 1 november verplicht zijn in horeca en fitnesscentra, en dat in heel België. Dat is vandaag (dinsdag 26 oktober 2021) beslist op het Overlegcomité. Ook het mondmasker doet opnieuw zijn intrede op publieke plaatsen. 

Opflakkerende coronapandemie

De opflakkerende coronapandemie opnieuw de kop indrukken, dat was de bedoeling van het vervroegd samengekomen Overlegcomité dinsdagnamiddag 26 oktober.

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Covid Safe Ticket (CST)

Het Overlegcomité heeft zich gebogen over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. Net zoals in het Brussels Gewest (en vanaf maandag ook in Wallonië) zal het gebruik van een coronapas straks verplicht zijn in horeca en fitnesscentra vanaf 1 november.

Dat betekent dat je er alleen nog binnen mag als je volledig gevaccineerd bent, recent een besmetting hebt doorgemaakt of negatief getest bent. Voor het personeel van horeca en fitnesscentra gaat de regel in vanaf vrijdag 29 oktober.

Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.

Evenementen

De coronapas zal ook breder ingezet worden voor evenementen. Tot nog toe was het gebruik ervan verplicht bij binnenactiviteiten vanaf 500 personen, dat wordt nu teruggeschroefd naar 200 personen. Bij buitenactiviteiten gaat het om 400 personen.

Wanneer organisatoren het Covid Safe Ticket niet willen gebruiken, is het dragen van een mondmasker verplicht.

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

Besmettingen verdrievoudigd

Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.

En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.

Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.

Anticipatie van Horeca Vlaanderen

Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeerde de horecafederatie Horeca Vlaanderen reeds proactief met een #asafewinter-plan.

De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.

Blijkbaar heeft het Overlegcomité het plan van Horeca Vlaanderen gevolgd.

Andere maatregelen niet mogelijk

Volgens Horeca Vlaanderen moest er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.

Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting waren zeker geen optie. 

Bron: HBVL.be, Horeca Vlaanderen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES