Het gebruik van Covid Safe Ticket (CST) zal vanaf 1 november verplicht zijn in horeca en fitnesscentra, en dat in heel België. Dat is vandaag (dinsdag 26 oktober 2021) beslist op het Overlegcomité. Ook het mondmasker doet opnieuw zijn intrede op publieke plaatsen.
Opflakkerende coronapandemie
De opflakkerende coronapandemie opnieuw de kop indrukken, dat was de bedoeling van het vervroegd samengekomen Overlegcomité dinsdagnamiddag 26 oktober.
RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.
Covid Safe Ticket (CST)
Het Overlegcomité heeft zich gebogen over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. Net zoals in het Brussels Gewest (en vanaf maandag ook in Wallonië) zal het gebruik van een coronapas straks verplicht zijn in horeca en fitnesscentra vanaf 1 november.
Dat betekent dat je er alleen nog binnen mag als je volledig gevaccineerd bent, recent een besmetting hebt doorgemaakt of negatief getest bent. Voor het personeel van horeca en fitnesscentra gaat de regel in vanaf vrijdag 29 oktober.
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Geplette aardappel met Griekse yoghurt, Italiaanse ham en postelein
Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de...
Zeebaars met tomatenvariatie, mozzarella en crumble van zwarte olijven
Het visvlees van zeebaars is vast en smakelijk. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen...
Slaatje van linzen, knoflook, prei, wortel en peterselie
Linzen worden steeds populairder en overal ter wereld verwerkt in heerlijke en voedzame maaltijden. Rode, gele, bruine en groene: er...
Evenementen
De coronapas zal ook breder ingezet worden voor evenementen. Tot nog toe was het gebruik ervan verplicht bij binnenactiviteiten vanaf 500 personen, dat wordt nu teruggeschroefd naar 200 personen. Bij buitenactiviteiten gaat het om 400 personen.
Wanneer organisatoren het Covid Safe Ticket niet willen gebruiken, is het dragen van een mondmasker verplicht.
RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.
Besmettingen verdrievoudigd
Sinds 1 oktober is op drie weken tijd het aantal besmettingen maar liefst verdrievoudigd. Dat noopte om te anticiperen. Daarom dan ook deze aanpak beperkt in tijd, met een geplande evaluatie.
En zodra de coronacijfers terug op het niveau van 1 oktober zijn, vervallen de maatregelen automatisch. Met deze optie is er ook in Vlaanderen, met een zeer hoge vaccinatiegraad, meteen een mogelijk stabiel kader voor de feestdagen.
Votre Dark Kitchen devient rentable avec ces 5 astuces
Une cuisine fantôme qui consiste à faire des livraisons des repas à domicile s’appelle une Dark Kitchen. C’est un nouveau...
Tentez les enfants avec une portion de poisson: 5 astuces et recettes
Les enfants et le poisson ne sont pas toujours les meilleurs amis. Grâce à ces astuces et recettes astucieuses, ils...
Plan marketing : 10 moyens de faire connaître son restaurant
Pour faire connaitre votre restaurant et être visible on te donne un plan marketing avec 10 moyens
Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.
Anticipatie van Horeca Vlaanderen
Om nieuwe, te drastische maatregelen te voorkomen anticipeerde de horecafederatie Horeca Vlaanderen reeds proactief met een #asafewinter-plan.
De vele bezorgde signalen van de horeca-ondernemers na de recente berichtgeving noopte Horeca Vlaanderen tot het uitwerken van een scenario om ingrijpendere maatregelen te voorkomen indien de situatie verslechtert en een nog veiligere omgeving te garanderen.
Blijkbaar heeft het Overlegcomité het plan van Horeca Vlaanderen gevolgd.
Andere maatregelen niet mogelijk
Volgens Horeca Vlaanderen moest er zeker gekeken worden naar wat voor de horecasector mogelijk is.
Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, 1,5 meter afstand tussen tafels of in het ergste geval een tijdelijke sluiting waren zeker geen optie.
Bron: HBVL.be, Horeca Vlaanderen