Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op het terras

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
mondkapjesplicht mondmasker horeca nederland

Er komt geen mondkapjesplicht in de Nederlandse horeca. Wel moeten gasten vanaf zaterdag 6 november ook op het terras een geldig QR-code kunnen voorleggen om plaats te nemen. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdag 2 november bekend tijdens de persconferentie. 

Mondkapjesplicht

Omdat het binnen in de horeca al verplicht was om een geldig QR-code te overleggen, wordt de mondkapjesplicht niet doorgevoerd in de branche.

Bij het afhalen van eten en/of drinken is de gast niet verplicht het coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien.

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Bovenop de huidige maatregelen

Deze maatregelen komen bovenop de huidige maatregelen, zoals de verplichte sluiting voor de horeca om 24.00 uur.

Ook komen er geen extra maatregelen voor events. Aan welke maatregelen organisatoren van events zich moeten houden, is op de website van de Rijksoverheid te lezen.

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

CTB verplicht

Het CTB is vanaf 6 november verplicht in Nederland voor:

  • Horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen;
  • Casino’s;
  • Culturele locaties zoals theaters, concertzalen en bioscopen;
  • Doorstroomlocaties in sectoren waar het coronatoegangsbewijs nu al verplicht is. Dit zijn dus locaties waar er een doorstroom van bezoekers is, zoals musea en monumenten;
  • Doorstroomevenementen. Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is. Bijvoorbeeld kermissen en bepaalde sportevenementen;
  • Evenementen met en zonder vaste zitplaats, zoals festivals, feesten en optredens;
  • Zakelijke evenementen, zoals beurzen en congressen;
  • Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd;
  • Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines;
  • Georganiseerde kunst- en cultuurbeoefening vanaf 18 jaar zoals: muziekles en schilderles. Of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel.

Vooruitblik

Het kabinet bereidt andere maatregelen voor die wellicht in de nabije toekomst nodig zullen zijn als de trend niet wordt gekeerd. 

Daar waar nu al voor bezoekers om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, bijvoorbeeld in de horeca, wil het kabinet dat de werkgever ook aan zijn werknemers een coronatoegangsbewijs vraagt.

Andere sectoren

Daarnaast wil het kabinet het ook voor werkgevers in andere sectoren mogelijk maken om te kiezen voor coronatoegangsbewijzen. LEES MEER.

Bron: De Cafékrant

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES