De zaak zou nog niet op tafel liggen tijdens het Overlegcomité van vrijdag maar de ministers Jan Jambon en David Clarinval bekijken op welke manier het juridisch onderscheid tussen cafés en restaurants scherper kan worden gesteld. Dat staat alvast te lezen in Knack.

Juridisch onderscheid

De verschillende regeringen in België bekijken in welke mate er een ander juridisch onderscheid kan worden gemaakt tussen cafés en restaurants. Dat kreeg Tex Van Berlaer (Knack) te horen op de kabinetten van federaal minister van Zelfstandigen David Clarinval en Vlaams minister-president Jan Jambon.

partner bagelcorner ministers
– ADVERTENTIE –

Overlegcomité

Volgens Tex waren niet toevallig beide excellenties die op het Overlegcomité van afgelopen vrijdag de grootste voorstanders waren van een uitzondering voor de restaurants. De indruk leeft dat restaurants beter bestand zouden zijn tegen de verspreiding van het coronavirus dan cafés. Maar dat bleek een juridische slangenkuil. Zo’n 75 procent van alle Vlaamse cafés is ook gemachtigd om eten te serveren. Vanwege die vervlechting koos men voor de botte bijl: alle horeca dicht voor minstens vier weken met een evaluatie na twee weken.

teken de petitie ministers

Beslissing wordt niet teruggedraaid

De ministers ‘wisselen gedachten uit over een andere definiëring’, klinkt het op het kabinet-Jambon. Daar drukt men wel op het feit dat de beslissing van het Overlegcomité niet wordt teruggedraaid. ‘Maar ooit gaat er misschien een moment komen waarop je in schijven heropent’, luidt het. Al sluit niemand uit dat de volledige horeca in één keer opnieuw zou kunnen heropenen.

Lees het volledige artikel.

gratis abonnement Horeca Webzine