LEKKER VEGA: hét nieuwe vegetarische keurmerk

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Foto: LEKKER VEGA

Ken je LEKKER VEGA al? Het is hét nieuwste vegetarische keurmerk in Nederland waar je als restaurant bij wilt horen!

Groei in de horeca

In 2018 bleek al uit onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland dat 70% van de horecaondernemers ziet dat gasten vaker kiezen voor een vegetarisch gerecht. Zowat 1 op 3 van deze horecazaken heeft ook meer vegetarische gerechten op de kaart staan dan voorheen. 

En die trend is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Dit maakt het vegetarisch aanbod in Nederland steeds veelzijdiger. Daardoor is de lat hoger gaan liggen. Een salade met geitenkaas of een pasta met paddenstoelen is inmiddels niet meer voldoende.

Rangschikking in het Nederlandse vega-aanbod

Deze interessante vegetarische ontwikkelingen in de Nederlandse horeca vragen om een nieuw waarderingsmodel. Hiertoe ontwikkelde de Vegetariërsbond in samenwerking met duurzaam food communicatiebureau Green Food Lab (bekend van de Nationale Week Zonder Vlees) het LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants.

vegan-Horeca Webzine

LEKKER VEGA Keurmerk

Eind 2019 werd het eerste echte vegetarische keurmerk voor Nederlandse restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Eindelijk is het mogelijk in één oogopslag te zien welk restaurant in de regio de meeste vega(n) opties serveert.

Dit keurmerk maakt onderscheid tussen een ‘algemeen niveau’ en speciale waarderingen in de vorm van ‘brons’, ‘zilver’ en ‘goud’ waarmee de vegetarische inzet van een restaurant geduid wordt. Voor elk van deze niveaus gelden specifieke voorwaarden. 

Zo dient een restaurant altijd twee vegetarische keuzes aan te bieden, om het algemene LEKKER VEGA keurmerk te ontvangen. Voor een bronzen waardering dient de menukaart voor 30% uit vegetarische keuzes te bestaan, voor een zilveren waardering is dit 75% waarvan 30% veganistisch, en voor een gouden waardering is dit 100% waarvan 50% veganistisch. 

Dus of het nu een eetcafé betreft met een mooi vegetarisch hoofdgerecht, een culinaire broedplaats of een vegan lunchroom: iedere eetgelegenheid die gastvrij is voor vegetariërs is een LEKKER VEGA restaurant met een eigen LEKKER VEGA waardering.

Hét keurmerk voor vega-liefhebbers

Met het LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants wil de Vegetariërsbond recht doen aan het rijke vegetarische aanbod in de Nederlandse horeca. Ze willen vega-liefhebbers wegwijs maken in dit veelzijdige aanbod en zorgen dat ze vinden wat bij hen past. 

Een win-win-situatie voor restaurant en gast. Want nog nooit was het mogelijk in één oogopslag te zien welk restaurant in de regio de meeste vegetarische opties serveert.

Schrijf je restaurant nu in!

partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -

Website

Op lekkervega.nl vind je een overzicht van restaurants, inclusief recensies van de LEKKER VEGA-recensent. Via een gemakkelijke zoekfunctie kunnen de restaurants gezocht worden op provincie, postcode of woonplaats.

Restaurants kunnen zich aanmelden, waarna hun menukaart beoordeeld wordt. En het restaurant een LEKKER VEGA-niveau toegewezen krijgt. De Vegetariërsbond streeft naar een database met minimaal 500 LEKKER VEGA-restaurants in 2020.

Bron: LEKKER VEGA, Entree Magazine

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

Nouveaux articles