Merken die bekend zijn uit de horeca staan soms ook in het schap bij de lokale supermarkten. Volgens de analisten is de ontwikkeling niet nieuw, maar komt het wel steeds meer voor. Vooral internationaal is er sprake van een echte trend. En gaat het ook verder dan alleen het aanbieden van producten.
Supermarktkanaal
Tijdens de coronacrisis zagen veel foodservicepartijen wereldwijd zich genoodzaakt hun deuren te sluiten. Sterke horecamerken probeerden hun producten via het supermarktkanaal aan te bieden om toch wat omzet te genereren en tegelijkertijd te werken aan de zichtbaarheid van hun merk.
Terwijl restaurants en kroegen weer grotendeels zijn geopend, neemt het aantal foodserviceproducten in de supermarktschappen nog steeds toe en dat gebeurt niet alleen in Nederland.
RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.
Veranderend consumentengedrag
Ondernemingen binnen de foodservice willen inspelen op veranderend consumentengedrag.
Door Covid-19 is de consument, ook in België en Nederland, op een andere plek aan het werk en zoekt deze zijn vertier eerder rondom het eigen huis in plaats van onderweg of rondom kantoor. Dan ligt het voor de hand om als foodserviceondernemer samenwerking te zoeken met een supermarkt.
Foodservice-omzet vasthouden
Supermarkten en voedingsspeciaalzaken zien juist een mogelijkheid om de extra foodservice-omzet verworven tijdens de coronapandemie, zo lang mogelijk vast te houden.
Daarnaast bieden de horecamerken een kans om meer premiumproducten, met een aanmerkelijk hoger prijskaartje, in het schap te krijgen, wat het imago van de supermarkt verbetert en voor extra cross-sell kan zorgen.
RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.
Ontwikkeling premiummerken
Een ander belangrijk voordeel voor supermarkten is dat ze niet zelf in de ontwikkeling van het premiummerk of de achterliggende keten hoeven te investeren.
Door gebruik te maken van elkaars expertise hoeft het niet te blijven bij het in de schappen leggen van producten met horecalabels. Met een eigen vitrine, met bijvoorbeeld sushi of salade of een centrale keuken, kan de foodservicepartner de supermaktondernemer helpen zich te onderscheiden zonder de zorgen die normaal bij een horeca-activiteit horen.
Daar tegenover staat dat de foodservicepartij versneld een brede distributie kan opzetten.
Votre Dark Kitchen devient rentable avec ces 5 astuces
Une cuisine fantôme qui consiste à faire des livraisons des repas à domicile s’appelle une Dark Kitchen. C’est un nouveau...
Tentez les enfants avec une portion de poisson: 5 astuces et recettes
Les enfants et le poisson ne sont pas toujours les meilleurs amis. Grâce à ces astuces et recettes astucieuses, ils...
Plan marketing : 10 moyens de faire connaître son restaurant
Pour faire connaitre votre restaurant et être visible on te donne un plan marketing avec 10 moyens
Rapport van Rabobank
Meer informatie is te vinden in het rapport ‘Foodservice aector adapts to new reality’ van Rabobank.
Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.
Partagez cet article!
Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!
Bron: Rabobank, Groentennieuws.nl