Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
quiz italiaanse keuken

Eerder dit jaar lokte de uitspraak van Giuseppe Peppino veel polemiek uit. Daarom vandaag een kleine quiz met 10 vragen omtrent de Italiaanse keuken.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Met name de eenvoud van de gerechten, vaak met slechts enkele ingrediënten waarbij de verhoudingen nauwkeurig worden afgewogen, zijn typerend voor de Italiaanse keuken.

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

Eerst dit 

Dit moet je weten alvorens aan de quiz te beginnen.

Antipasti

We beginnen dit lijstje, net als een Italiaanse maaltijd, met antipasti. Antipasti zijn lichte hapjes vóór de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende kaasjes, worst, olijven. Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is. De échte maaltijd moet immers nog beginnen. 

Battuto 

Een battuto is een mengsel van zeer fijn gehakte ingrediënten, die kunnen variëren per gerecht. De meest voorkomende is er een op basis van ui, wortels en selderij. Je kan de fijngehakte ingrediënten ook koud bij een gerecht met gekookte groenten, vlees of vis serveren. Ui en knoflook mogen elkaar nooit in dezelfde battuto tegenkomen.

Bottarga

Bottarga is een visspecialiteit van Sardinië, maar komt ook voor in andere gebieden langs de Middellandse Zee, zoals Sicilië. Het ontstaat door de conservatie van viseieren. 

De eitjes van de harder (Italiaans: bottarga di muggine), de tonijn (in de goedkopere versie afkomstig van het tonijnrijke eiland Sant’Antioco) of soms zelfs de zwaardvis worden, nog in de zak waarin ze in de vis zitten (kuit), gezouten en tussen houten planken geperst om vervolgens op koele, luchtige plaatsen te drogen. Inmiddels komt uit Nederland ook bottarga. 

Hier worden harders (ook wel witte zalm genoemd) gevangen in de Zeeuwse stromen met de zegen.

Italiaanse keuken - Bottarga | Foto: Maristanis

 

Caponata

Heb jij al eens caponata gemaakt? Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Zeker het proberen waard! Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vlees of vis.

Conchiglie al pesto fresco

Veel meer dan pasta met pesto en sperziebonen is deze maaltijd niet. Een bewijs dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn en less nog altijd more is. Top ‘m af met een regen van geraspte Parmezaanse kaas en hij is klaar om op aan te vallen. 

Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.

Gnocchi

Spreek je het nou uit als gnotsjie of njokkie? Hoe dan ook, dit Italiaanse gerecht van aardappels is net even wat anders dan een lekkere pasta en bovendien heel leuk om zelf te maken! Tip: probeer deze gnocchi met truffelsaus eens uit. Een aanrader!

Soffritto

Een soffritto is een gekookt battuto, een mix van verschillende, fijngehakte groenden. De vette variant bevat spekblokjes. Dit is een essentieel onderdeel van vele Italiaanse gerechten, maar wel eentje dat je in de gaten moet houden tijdens het koken.

Eén minuut uit het oog en je soffritto wordt een verbrande puinhoop. Bak eerst de ui en voeg een snuifje zout toe: dat kan het vocht in de ui laten vrijkomen, wat aanbranden tegengaat.

Speel de Quiz!

Nu je al deze Italiaanse kent, kan je nu de quiz spelen. 


0%

1. Wat is een ‘Contorno’ ?

Correct! Wrong!

2. Wat zijn ‘Arancini’ ?

Correct! Wrong!

3. Wat is ‘Carbonara’ ?

Correct! Wrong!

4. Wat is ‘Focaccia’ ?

Correct! Wrong!

5. Wat is ‘Gremolata’ ?

Correct! Wrong!

6. Wat is ‘Saltimbocca’ ?

Correct! Wrong!

7. Wat is ‘Pappardelle’ ?

Correct! Wrong!

8. Wat is een ‘Ristretto’ ?

Correct! Wrong!

9. Wat zijn de ingrediënten van een ‘Pizza Margherita’ ?

Correct! Wrong!

10. Ossobuco Milanaise bevat…

Correct! Wrong!

Quiz Italiaanse keuken
Proficiat, je kent wel goed de Italiaanse keuken!

Proficiat, een paar foutjes, maar toch goed gedaan!

Proficiat, je haalde nog net de helft van de juiste antwoorden.

Tja, starten met een Italiaans restaurant is nog niet direct voor jou. 😉

Share your Results:

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Speel ook deze quizzes

No Content Available

Partagez cet article!

Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES