Instagram: de top 10 van de meest gevolgde Nederlandse chefs en restaurants

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wie een restaurant runt, kan niet meer zonder Sociale Media. En ook via Facebook en Instagram proberen chefs elkaar de loef af te steken. Hieronder de Top 10 van Nederlandse chefs en restaurants met de meeste volgers op Instagram.

Sociale media

Sociale media waarvan de Engelse term ‘social media’ ook in het Nederlands wordt aanvaard, is een verzamelbegrip voor online-platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Marketingprofessoren Kaplan en Haenlein definiëren sociale media als « een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uitwisseling van User Generated Content ».

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Voorbeelden van dit laatste zijn deze weblogs, waar je als lezer een reactie kan achterlaten door middel van een reactieformulier of middels trackbacks.

Instagram: de top 10 van de meest gevolgde Nederlandse chefs en restaurants

Instagram

Het social-mediaplatform Instagram is helemaal hot en happening voor chefs en foodies. Met de hulp van gedienstige volgers hebben we een countdown gemaakt met de top 10 van Instagram-accounts van de chefs met de meeste volgers.

Top 10

Hieronder de Top 10 van Nederlandse chefs en restaurants met de meeste volgers op Instagram samengesteld aan de hand van de input die we mochten ontvangen van de eigen volgers, vooral dan van John-Pierre Cornelissen.

10- Estee Strooker

9,6K volgers

https://www.instagram.com/p/B7nVUhJAzLU/?utm_source=ig_web_copy_link

9- Jacob Jan Boerma

11,5K volgers

8- François Geurds

12,2K volgers

7- Freek Van Noortwijk

13,6K volgers

6- Jonnie en Thérèse Boer

15,4K volgers

5- Soenil Bahadoer

17,5K volgers

https://www.instagram.com/p/B8gpWWwJdOB/?utm_source=ig_web_copy_link
Instagram: de top 10 van de meest gevolgde Nederlandse chefs en restaurants

4- Joris Bijdendijk

33,3K volgers

https://www.instagram.com/p/Btf7XS3gSr_/?utm_source=ig_web_copy_link

3- Spectrum Amsterdam

36,8K volgers

2- Restaurant Bordeau

45,2K volgers

1- Hugo Kennis

92,5K volgers

Nog een Nederlandse chef?

Deze lijst is niet bindend. Heb of ben jij een Nederlandse chef of restaurant die nog meer volgers heeft of hier ook in het lijstje past, stuur ons de link.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES