Dit jaar opvallend meer leerlingen in de Belgische hotelscholen

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
leerlingen-hotelscholen-horeca

Er zijn dit jaar opvallend meer leerlingen in de hotelscholen. Dat blijkt uit een bevraging van vormingsorganisatie Horeca Forma.

Stijging met gemiddeld 10 procent

Scholen rapporteren een stijging van gemiddeld 10 procent in de inschrijvingsaantallen. Ook vorig schooljaar was er al een stijging, maar minder uitgesproken.

Volgens Horeca Forma heeft dat te maken met de grote tewerkstellingskansen in de sector, maar is er door de coronacrisis ook meer waardering gegroeid voor de horeca.

Studieaanbod horeca

Er zijn in Vlaanderen 32 secundaire scholen met een studieaanbod horeca.

Vorig schooljaar (2020-2021) waren de inschrijvingsaantallen al met 6 procent gestegen, nu is dat 8 tot 15 procent in de scholen die door Horeca Forma werden bevraagd. Het zijn de eerste stijgingen in jaren.

Corona

Corona heeft een belangrijke rol gespeeld in die kentering. Tijdens een groot deel van de de crisis bleven restaurants en cafés noodgedwongen dicht en zat het personeel thuis. Velen van hen hielden de horeca daarna voor bekeken.

Veel vraag naar personeel

Dat betekent dat er veel werk is in de horeca en dat heeft allicht bij veel beginnende studenten (en hun ouders) een rol gespeeld, zegt Horeca Forma.

Tegelijk, zegt de vormingsorganisatie, zijn er sinds begin 2020 ruim 1500 werkgevers bijgekomen in de horeca en ook zij moeten aanwerven. LEES MEER.

Bron: VRTnws

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES