Horecabaas veroordeeld tot 3 jaar cel voor psychisch en seksueel misbruik afwashulp

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Een 59-jarige horecabaas uit het Brabantse Kaatsheuvel is vorige vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel omdat hij een afwashulp gedurende drie jaar psychisch misbruikte en meermalen verkrachtte. 

Horecabaas

Tegen de man was vier jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De horecabaas had de rechtbank willen doen geloven dat hij een liefdesrelatie met het meisje had, dat in het restaurant was komen werken als afwashulp toen ze dertien jaar oud was.

Ze zouden pas seks hebben gehad nadat ze zestien was geworden. De rechtbank zag echter bewijs dat die bewering weerlegde. 

De zedenzaak kwam aan het licht toen het meisje een vriendje kreeg van haar eigen leeftijd. Dat kon de horecabaas niet verkroppen, waarna hij haar chanteerde en verkrachtte. Daarna werd de politie ingeschakeld.

huisbaas afwashulp verkrachting Horeca Webzine politie

Afwashulp

De man leerde het meisje kennen toen ze als afwashulp kwam werken in het restaurant. Hij wierp zich daar op als vertrouwenspersoon, gaf haar adviezen en ving haar op als het pubermeisje thuis problemen had. 

Hij zei dat ze maatjes waren en voor elkaar door het vuur gingen. Zo won hij het vertrouwen. Vanuit die positie begonnen de seksuele handelingen. Dat begon met zoenen, maar ging steeds verder. 

Hij heeft zo’n sfeer doen ontstaan dat er sprake is van psychische druk. Daartegen heeft ze zich niet kunnen verzetten en daarom is verkrach­ting bewezen, aldus de rechter.

huisbaas

Rechter

De man kreeg het meisje steeds verder in de greep, bijvoorbeeld door ook over zijn eigen huwelijksproblemen te spreken, vonniste de rechter. Hoewel het meisje zei dat ze hem liever als vaderfiguur zag, overtuigde hij haar steeds weer om seks te hebben. Hij zei dat het wel goed kwam, dat ze alleen maar moest wennen.

Toen het meisje de relatie wilde beëindigen, begon hij haar ook te chanteren. Hij dreigde haar ouders over hun relatie te vertellen en maakte een afspraak met haar oma, om die ‘iets over het meisje te vertellen’.

huisbaas verkrachting

Zestig of zeventig keer seks

Daarnaast dreigde de horecabaas een einde aan zijn eigen leven te maken. De rechter: “Hij heeft zo’n sfeer doen ontstaan dat er sprake is van psychische druk. Daartegen heeft ze zich niet kunnen verzetten en daarom is verkrachting bewezen.’’

gratis abonnement Horeca Webzine

Het meisje heeft verklaard dat ze zeker wel zestig of zeventig keer seks hadden.

Ze heeft nog altijd last van psychische problemen. De officier van justitie zei daar twee weken geleden al over: ”Het is ziekelijk hoe dit pubermeisje door verdachte werd gebrainwasht.’’

De man is na het vonnis direct door de parketpolitie aangehouden en gevangen gezet.

Bron: AD.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

Nouveaux articles