Horeca kan vragen om subsidie extra kosten voor coronacheck

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
subsidies horeca webzine

Met name (grotere) horeca-ondernemers kunnen een beroep doen op geld dat de gemeente krijgt om controles op het coronatoegangsbewijs te ondersteunen en te vergemakkelijken. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Coronacheck

In horecazaken en bij bepaalde evenementen moeten eigenaren of organisatoren een coronacheck (laten) uitvoeren. Dat kost extra tijd en soms moet daarom extra mankracht worden ingehuurd.

De overheid heeft geld beschikbaar gesteld om dergelijke kosten (deels) te vergoeden. Het geld wordt via de Veiligheidsregio’s verdeeld over de gemeenten, op basis van het aantal inwoners. 

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Heusden

Voor Heusden, dat op dit punt valt onder de Veiligheidsregio Brabant-Noord, gaat het om zo’n 115.000 euro. Waalwijk en Loon op Zand vallen onder Midden- en West-Brabant.

Een woordvoerster van de gemeente Waalwijk laat desgevraagd weten dat er nog geen geld is uitgekeerd. Dus is nog weinig te zeggen over de exacte bedragen en de doelen waarvoor het gaat worden ingezet. 

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

Wel regels

Gemeenten zijn vrij om te bepalen hoe ze het geld besteden, Heusden mikt vooral op de horeca. Door kosten te vergoeden wordt controleren ‘aan de deur’ niet alleen gemakkelijker in financieel opzicht.

De hoop is dat ondernemers en organisatoren wellicht ook eerder besluiten controles in te stellen. « Stel dat een horecazaak een extra deurwacht of gastvrouw moet inhuren, dan kan een deel van de kosten via deze regeling betaald. 

Geprobeerd is de regeling zo eenvoudig mogelijk te houden », stelt Blankers, « maar er zijn wel regels en voorwaarden, we delen het geld niet zomaar uit. » 

Aanvragen kunnen geweigerd worden

De gemeenten kunnen de aanvragen weigeren. Zo moet het gaan om activiteiten die plaatsvinden tussen 22 september en 31 december 2021.

Verplichtingen die vóór die tijd zijn aangegaan komen niet in aanmerking voor de regeling. Aanvragen indienen kan tot en met 7 januari. 

Ook sportverenigingen

Ook sportverenigingen kunnen een beroep doen op de regeling. Als wordt gewerkt met tickets voor een besloten feest, dan kan tot de helft van de gemaakte kosten worden vergoed. LEES MEER …

Partagez cet article!

Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!

Over het Brabants Dagblad

Voortbouwend op een krantentraditie die teruggaat tot 1771, is Brabants Dagblad een hypermodern mediabedrijf. Maak kennis met het Brabants Dagblad.  

Bron: Brabants Dagblad

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES