Nederlandse horeca kwaad door uitspraken De Jonge

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nederland-covid-begrip-horeca-webzine

De Nederlandse horeca is niet te spreken over de uitspraken die Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vandaag deed.  Als het aantal nieuwe besmettingen niet snel afneemt, blijft de gedeeltelijke lockdown ook na half januari van kracht, liet de bewindsman weten. Volgens KHN leiden deze uitspraken tot verwarring en onrust bij de horecaondernemers.

Al bijna anderhalve maand dicht 

De cafés en restaurants in Nederland zijn sinds 14 oktober gesloten. Hoelang ze dicht moeten blijven, is vooralsnog onduidelijk.

Wel is KHN met diverse ministeries in gesprek om te bekijken of de horecazaken op korte termijn de deuren op een verantwoorde manier weer kunnen openen. Daarbij had de vereniging de hoop dat de maatregel half december versoepeld zou worden. De Minister van Volksgezondheid De Jonge zinspeelde dinsdag echter op een langere sluiting.

partner kyzoe overlegcomité corona eindejaarsmenu's
- ADVERTENTIE -

Grote onrust

Volgens KHN leiden deze uitspraken tot grote onrust bij de horeca-uitbaters.

« Ze weten niet meer waar ze aan toe zijn. De ene week volgen er berichten die een sprankeltje hoop brengen, om die vervolgens nog geen week later weer keihard onderuitgehaald te horen worden », aldus KHN.

notitie begrip horeca nederland covid19 horeca webzine

Als de horeca inderdaad langer gesloten moet blijven, pleit de vereniging voor een ruimere compensatie. Het kabinet moet volgens de branchevereniging de volledige verantwoordelijkheid nemen en financieel zorg dragen voor ondernemers en werknemers die zo hard getroffen worden door de maatregelen.En dit onder de vorm van flink beter steunpakket dan wat ze nu krijgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES