Horeca heeft geld nodig, maar krijgt het niet van de banken

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
personnel horeca (1)

Nederlandse banken laten de horeca vallen, vindt de branche. Cafés en restaurants die dringend geld nodig hebben, krijgen nul op het rekest, bestaande kredieten worden niet versoepeld en bedrijven komen massaal op het strafbankje terecht.

Desastreuze gevolgen

Als de banken en overheid hun starre houding tegenover horecaondernemers niet snel laten varen, vallen de gevolgen van de coronacrisis voor de horeca nog desastreuzer uit, laten ondernemers, bierbrouwers en Koninklijke Horeca Nederland optekenen in AD.nl.

geld horeca

Geen directe noodzaak

« Banken zien geen directe noodzaak om de horeca te steunen », zegt verkoopdirecteur Jacco Potkamp van bierbrouwer Grolsch.

« Maar het is nu cruciaal dat horecabedrijven schulden herfinancieren. Er is nu een heel klein beetje licht aan het einde van de tunnel met de vooruitzichten voor heropening. Dat betekent dat ook de rekeningen weer betaald moeten worden, de huur, de fiscus. Dat geld is er niet.”

Weggestuurd

Horecabedrijven die aankloppen bij de bank, of dat nu voor een nieuwe lening is of aanpassing van bestaand krediet, worden … [ lees meer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES