Ondertussen is de horeca al meer dan 5 maanden dicht en is er geen perspectief. Restaurants kunnen nochtans in perfect veilige omstandigheden gasten ontvangen. Dat heeft de heropening na de eerste lockdown aangetoond: die heeft géén bewezen impact gehad op de coronacijfers. Diverse horecaverenigingen waaronder ook The Mastercooks of Belgium & Young Masters, de vereniging van Belgische topchefs, waarschuwen voor een economisch bloedbad als de restaurants en feestzalen nog lang gesloten moeten blijven en niet meer ondersteuning ontvangen. Ook de traiteurs mogen niet vergeten worden!
Sluiting horeca
Zondag 18 oktober om 23 uur moesten alle horecazaken in België sluiten. In Nederland waren de collega’s dan al een paar dagen. En dat voor aanvankelijk 4 weken. Ondertussen is het al 14 weken. En zonder perspectief. Dit is ongehoord! Teken de petitie.
Daarom moet de horeca weer open!
Een samenleving is een ‘sameneting’: een potje delen met anderen versterkt onze banden. Het zit in onze genen, we hebben het nódig. Dat zegt professor Charlotte De Backer (UAntwerpen). Door de coronamaatregelen is samen eten nu net veel moeilijker geworden. “Dat zal onvermijdelijk onze samenleving schaden. Maar ik zie ook positieve noten”, zegt ze.
De horeca kan mits het in acht houden van de maatregelen die in de afgelopen maanden goed werden opgevolgd veilig open.
Teken de petitie
Steun de horeca in België en Nederland. Teken de petitie. Bij 10.000 handtekeningen sturen we die naar de bevoegde ministers in beide landen.
[signaturelist id= »1″]