Hippe feesttip: serveer een mocktail. 3 recepten

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Eén van de horecatrends voor 2021 zijn nog steeds mocktails of alcoholvrije cocktails. Doe hip en serveer die reeds tijdens de komende feesten. Met de onderstaande recepten scoor je zonder twijfel!

Minder alcohol

Natuurlijk, nog altijd worden wijn, bier en andere alcoholische dranken veel geschonken. Maar veel goedkope alcohol krijgt een steeds minder positief imago. Net als in de afgelopen jaren gaan mensen in 2021 voor een leven met meer kwaliteit en zonder of minder alcohol. Vergeet ook zwangere dames niet.  

Waar mocktails ooit amper werden geserveerd,  zijn ze nu het luxe alternatief voor fris. Alcoholvrij is hip. Probeer het!

partner biofase gravenhof
- ADVERTENTIE -

Mmmmmojito

Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek. Niemand die deze cocktail niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in een minium van tijd deze heerlijke mocktail op tafel.

Virgin-Mojito-mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 bos munt
  • 4 limoenen
  • suikerrietsiroop
  • bruiswater
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Doe in 4 grote glazen het sap van een halve limoen.
  2. Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd ook vier schijfjes bij om de cocktails af te werken.
  3. Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel.
  4. Voeg per glas twee eetlepels suikerrietsiroop toe.
  5. Doe zo’n 4 ijsblokjes (gecrusht) in elk glas.
  6. Vul de glazen aan met koud bruiswater
  7. Werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.

Tip: personaliseer de mocktail met seizoenfruit.

Pompelmoes-rozemarijnmocktail

Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend. Maar net daarom – letterlijk en figuurlijk – zo verfrissend, ook tijdens de eindejaarsfeesten. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak. Dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.

pompelmoes-Mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 25cl water
  • 225gr (ongeraffineerde) suiker
  • 7 takjes rozemarijn
  • 50cl vers pompelmoessap
  • 50cl bruiswater
  • 4 schijfjes pompelmoes
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor laat je de 25cl water met 225gr suiker en 3 takjes rozemarijn op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
  2. Doe in elk glas 4 ijsblokjes en een koffielepel siroop.
  3. Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
  4. Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
eindejaarsmenu Horeca Webzine facebook twitter
Bestel je eindejaarsmenu voor thuis in je bubbel

Hibiscus-frambozenmocktail

Voor deze mocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen. Maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!

hibiscus frambozen mocktail

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 liter afgekoelde hibiscusthee
  • 200gr frambozen + 8 om mee af te werken
  • 4 eetlepels suikerrietsiroop
  • een scheutje bruiswater
  • 4 schijfjes limoen
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • ijsblokjes
  • enkele blaadjes munt

Bereiding

  • Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
  • Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
  • Voeg de siroop toe en meng goed.
  • Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
  • Verdeel het citroensap over de glazen.
  • Garneer met de schijfjes limoen, frambozen en een blaadje munt

Ontdek meer recepten van Horeca Webzine.

Heb jij ook een recept voor een lekkere mocktail, deel die met ons via een reactie hieronder of via onze community.


Bron: Sustainable Cooks

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES