Serveer jij ook halal ‘varkensvlees’ in 2021?

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
burger impossible vlees varkensvlees halal

Een Amerikaans bedrijf heeft een vleesloos varkensvleesproduct gelanceerd. « Impossible Pork », het nieuwste aanbod van het Amerikaanse bedrijf « Impossible Foods », debuteerde vorig jaar op de CES technologieconferentie in Las Vegas, en heeft nu een groot succes.

Varkensvlees

Het nieuwe product is gemaakt met soja-eiwit en ontworpen om duurzaam te zijn met behoud van het uiterlijk, de ‘cuisson’ en de smaak van echt vlees. Vergelijkbaar met de « Impossible Burger » van hetzelfde bedrijf, volgens alnas.fr.

Het werd op de markt gebracht in het kader van een zoektocht naar alternatieven voor varkensvlees in Azië, waar varkenspest het aanbod van varkensvlees in de afgelopen jaren heeft verminderd. Indien sommigen het nieuwe product echt wel willen waarderen, vragen anderen zich af of een ​​product consumeren dat de smaak van dit ‘verboden’ vlees nabootst wel het halal is.

impossible burger vlees varkensvlees halal

Diversiteit aan vleesvervangers

Volgens dezelfde bron is dit product ook bedoeld voor consumenten die op zoek zijn naar meer gevarieerde vleesvervangers en zou het een levensvatbare optie kunnen worden voor mensen die om religieuze redenen geen varkensvlees eten, waaronder moslims, joden of andere geloofsovertuigingen.

Voor joden en moslims, die het altijd al wilden eten, is de lancering van ‘Impossible Pork’ nu een ideale kans om het te proeven. Wat Abrar Al-Heeti betreft, moslim en journalist die ‘Impossible Pork’ voorproefde, verklaarde dat nieuwe product een zachte ‘bite’ en smaak had, vergelijkbaar met kip, maar toch smaakvoller.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link of deel het in onze Facebookgroep.


Bron: Bladi.net

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES