Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gilles en Marie-Christine met hun twee zonen - Foto: TopSud News/Christian Goutorbe

De komst van de driesterrenchef Gilles Goujon heeft het kleine dorpje in de Corbières letterlijk nieuw leven ingeblazen. Maar hij heeft ook het geluk van de producenten in de hele regio vergroot.

Auberge Vieux Puits

In Fontjoncouse, een klein stadje in de hoge Corbières (Aude, Frankrijk), zijn er 3 sterren voor 146 inwoners. Drie Michelinsterren, zoals die sinds 2010 zijn toegekend aan Auberge Vieux Puits. De zaak werd in 1992 overgenomen door Gilles en Marie-Christine Goujon.

De chef is charismatisch, warmhartig, grappig, maar ook vreselijk veeleisend wat betreft de kwaliteit van de producten die hij met zijn talentvol team omtovert tot goddelijke bereidingen. Genoeg om de hele wereld te laten rennen van Parijs, Chicago, Tokio, naar Fontjoncouse, een dorp weg van alle steden temidden witgloeiende stenen, struikgewas en wijngaarden. Hier is geen modeboetiek of luxe-spa, geen luchthaven en zelfs geen treinstation. Oh ja, er is wel helihaven; een stukje weiland geleend door Pascal en Marie-Noëlle Brinquier, twee imkers geïnstalleerd in de commerciële nasleep van het restaurant.

Economisch wonder voor de streek

Het driesterrenrestaurant is een echte economische krachtpatser voor de regio. Fontjoncouse was gedoemd om te verdwijnen, zoals zoveel van die kleine Franse dorpen. En dan kwamen Gilles en Marie-Christine er aangekomen met hun onveranderlijke overtuiging. Iedereen zou de zaak tijdens de eerste twee winters hebben laten vallen. Het was verschrikkelijk onmenselijk. Maar ze bleven. « Tegenwoordig is het een economisch wonder », verheugt de burgemeester van Fontjoncouse, Éric Brissot.

Gilles Goujon Horeca WebzineAmbassadeur van de lokale producten

« Met Gilles is vertrouwen al vijfentwintig jaar wederzijds. Hij is een geweldige ambassadeur. Het genereert voor ons loyale klanten, liefhebbers van kwaliteitsproducten, die hij stuurt naar de markten in Lézignan, Narbonne of Port-la-Nouvelle », vertelde Jean-Baptiste Gaschard van de Ferme Carrus, gelegen in Mayronnes. Hij produceert kazen en vooral eieren voor de specialiteit van de chef: Carrus ei « verrot » met truffelsap.

Lees meer over Gilles Goujon in Fontjoncouse.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Le Parisien | Foto: TopSud News/Christian Goutorbe

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES