« Genoeg gegeven, doe je deuren niet dicht om 19u » (KHN)

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
koninklijke horeca nederland horeca webzine

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan de uitbaters die de avondsluiting van hun café of restaurant naast zich neerleggen. « De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19 uur », zo klinkt het strijdbaar bij de voorzitter Robèr Willemsen.

KHN

Koninklijke Horeca Nederland, opgericht in 1883, is de grootste ondernemersorganisatie in Nederland in de horecabranche, met ruim 20.000 aangesloten leden. De organisatie tracht een zo goed mogelijk ondernemersklimaat voor de horecaondernemer te creëren.

Voorzitter

Robèr Willemsen is eigenaar van POL Rotterdam, Café Melief Bender en Proeflokaal De Pui in Rotterdam en Brasserie Wijnbar Muller & Co in Berkel en Rodenrijs en in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij was van 2014 tot 2016 voorzitter van KHN Rotterdam. 

Sinds 1 juni 2016 is Robèr Willemsen voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Falend overheidsbeleid

Dirk Beljaarts zegt ’alle begrip’ te hebben voor uitbaters die ondanks de horeca-avondklok gewoon openblijven nadat de klok zeven heeft geslagen.

« Na twintig maanden falend overheidsbeleid is het draagvlak bij KHN en ondernemers tot het nulpunt gedaald. We accepteren niet dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd », zo meldt Beljaarts in samenspraak met KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

 

Kwestie van overleven

Volgens de branchevereniging is het negeren van de kabinetsmaatregelen ook simpelweg een kwestie van overleven.

« De financiële rek is er echt uit. De aangekondigde steun tijdens eerdere lockdowns is nooit tot 100 procent schadevergoeding gekomen. De grens van het betamelijke is bereikt », zo staat te lezen in een verklaring als reactie op de ’milde lockdown’ die het kabinet vanavond wil afkondigen. 

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.

Vrije keuze

Volgens KHN werkt de huidige situatie waarin bezoekers bij het binnenkomen in een zaak om een QR-code wordt gevraagd, zo goed als vlekkeloos

« Laat de ondernemers en gasten er zelf uitkomen. Een gang naar de horeca is en blijft een vrije keuze waarbij de overheid echt niet nodig is. »

De maat is echt vol!

Binnen de belangenvereniging is vanochtend langdurig overlegd over de nieuwste Covid-maatregelen.

Waar KHN haar leden de afgelopen periodes steevast adviseerde de landelijke regels na te leven en hooguit via een gang naar de rechter veranderingen af te dwingen, wordt deze lijn nu bewust doorbroken.

Steun en begrip voor verzet

Er wordt hardop steun en begrip uitgesproken voor verzet tegen de nieuwste coronaregels. ’De maat is echt vol’, zo schetst de koepel.

Beljaarts: « We hebben gedurende bijna twee jaar letterlijk alles gegeven en opgeofferd voor de volksgezondheid, want die staat ook bij ons op nummer 1. Maar het is echt een brug te ver om deze nieuwe maatregelen door te voeren, zonder de geringste onderbouwing.”

Horeca is veilig

De uitgaanskoepel wijst op bron- en contactonderzoeken van het RIVM en GGD’s waaruit blijkt dat nog geen drie procent van de besmettingen aan de bar of dis wordt opgelopen.

« Terwijl de horeca veilige plekken biedt, wordt de rekening van het falende kabinetsbeleid opnieuw bij het MKB en onze leden gelegd », zo fulmineert Beljaarts.

Hij verwijt het kabinet laksheid: « Er was twintig maanden de tijd om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor het verrichte werk. En waarom loopt Nederland achteraan in Europa bij het zetten van een boosterprik », zo vraagt de KHN-top zich in een open verklaring af. LEES MEER…

Je organisatie of opleidingcentrum in deze carrousel? KLIK HIER.

Partagez cet article!

Connaissez-vous d’autres professionnels, cuisiniers amateurs, collègues, amis et/ou connaissances qui pourraient également bénéficier de nos articles de blog? Nous serions très heureux si vous partagez cet article dans votre réseau. C’est facile avec les boutons de médias sociaux ci-dessous. Merci!

Bron: Telegraaf | Coverfoto: Rotterdamse horecaondernemer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES