Dit soort drankjes bestel je best nooit.

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wijntjes, gin-tonics of gewoon een ijskoud colaatje met citroen drinken en bijkletsen met vrienden klinkt als het perfecte plan. Maar er is een soort drankjes die je beter nooit bestelt.

Onhygiënisch

Een glas (bruisend) water of cola met schijfje citroen kan je vanaf maar beter niet meer bestellen. Maar ook cocktails worden met de vinger gewezen.

Uit onderzoek dat gepubliceerd is in the Journal of Environmental Health, blijkt dat bijna 70% van deze drankjes niet alleen ontzettend onhygiënisch is, maar ook nog eens allemaal ziektes kunnen veroorzaken.

Tijdens het onderzoek werden (maar) 43 horecazaken bezocht. En het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen die in de colaatjes en watertjes onder de loep genomen.

De citroenschijfjes werden meteen na het serveren uit het glas afgehaald. Op en in de vrucht zaten bacteriën afkomstig van de handen van het horecapersoneel. Volgens onderzoekers hadden zij eerder rauw vlees of andere producten aangeraakt.

drankjes
Dan toch maar liever een biertje?

Menselijke uitwerpselen

Ook andere onderzoeken naar citroenschijfjes wezen erop dat de helft van de schijfjes besmet waren met resten van menselijke uitwerpselen. Darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, een schimmel die normaal alleen in de vagina voorkomt, werden aangetroffen.

Ook ijs een vergeten voedsel als het gaat om voedselvergiftiging. Door het onjuist bewaren en behandelen van ijs en ijsblokjes liggen serieuze gezondheidsproblemen op de loer. Je bent gewaarschuwd.

Lees meer over voedselhygiëne.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Marieclaire.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES