Horeca blijft worstelen met coronacheck; iedereen komt er zomaar niet in

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
coronacheck nederland horeca

Horecazaken blijven worstelen met de verplichte coronacheck van hun gasten. Zaken in Gelderland gaan er heel verschillend mee om. Een verslag van de redactie van De Gelderlander.

Coronacheck

Zaken in Gelderland gaan met de coronacheck heel verschillend mee om. Veelal is er controle aan de deur, binnen of bij het betalen.    

Dit blijkt uit een rondgang van De Gelderlander bij verschillende horecazaken in de wijde regio, in het tweede weekend dat controle via een QR-code verplicht is.

Zo zijn twee Engels sprekende mannen die geen QR-code kunnen tonen weggestuurd Bij café Babo aan de Arnhemse Bovenbeekstraat. Het andere uiterste is er bij eetcafé De Gouden Leeuw in Druten, waar helemaal niet gecontroleerd wordt door de ongevaccineerde barvrouw. Zij vindt namelijk niet ‘dat ik anderen kan gaan controleren of zij wel gevaccineerd zijn’.

Wel check QR-code, geen vraag om ID-bewijs

In Doetinchem wordt de QR-code in alle geteste horecazaken wél gecheckt, maar naar het ook noodzakelijke ID-bewijs wordt niet gevraagd.

Dat gebeurt evenmin in Ede en in Arnhem, bij zowel restaurant Dadawan als café De Schoof op de Korenmarkt. « Ik vertrouw je op je mooie blauwe ogen”, zegt één van de medewerkers hier. 

Worsteling

De worsteling van de horeca zit ’m niet zozeer in de coronacheck zelf, maar meer in het effect daarvan.

« We zijn liefst voor iedereen gastvrij, maar het zijn de regels, dus het moet”, zegt Luisa Fischer, assistent-bedrijfsleider van café Eten en Drinken in Malden. Zij wijst daarbij ook op de ouderen die wel gevaccineerd zijn, maar geen code kunnen laten zien omdat ze niet de juiste telefoon hebben.

Anderhalve meter

In Kesteren had eigenares Kitty Bothof van cafetaria Cornerhouse liever de 1,5 meter erin gehouden. « Dat hebben we al de hele tijd gedaan en ging hartstikke goed.” 

Maar op haar vraag of ze die afstand mocht blijven handhaven in plaats van de QR-code, kreeg ze ‘nee’ te horen van de gemeente.

Gewoon meer werk

« Die code scannen is gewoon meer werk”, zegt bedrijfsleider Sam Kersten van biercafé Substitute op het Museumplein in Ede. Maar hij houdt zich er wel aan en is duidelijk: Wie niet aan het scansysteem wil meewerken, mag niet naar binnen en óók niet binnen naar de wc. LEES MEER.

Bron: Gelderlander

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES