Brusselse cafébaas in Brussel neergestoken omdat hij gewoon de wet toepaste

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
bruxelles in the dark

In het centrum van Brussel is afgelopen zaterdag een café-uitbater neergestoken door een klant, die weigerde een Covid Safe Ticket te tonen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt het parket  van Brussel. Het slachtoffer kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. De vermoedelijke dader is opgepakt. Horeca Brussel reageert geschokt maar zegt dat afgelopen weekend net heel soepel verliep.

Covid Safe Ticket

Afgelopen weekend was het eerste weekend waar je in de Brusselse horeca je Covid Safe Ticket moest laten zien. En in het centrum van de stad liep het mis.

« Zaterdag kwam het in een café aan de Visverkopersstraat tot een woordenwisseling tussen een cafébaas en een klant, die zijn Covid Safe Ticket niet wilde tonen », aldus Sarah Durant van het parket van Brussel.  

Verplicht sinds 15 oktober

Dat ticket is sinds 15 oktober verplicht in het Brussels Gewest, onder andere in de horeca. Daarbij heeft de klant een mes bovengehaald en de uitbater neergestoken.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij mocht na verzorging naar huis.

Alleenstaand geval

Marc Van Muylders van Horeca Brussel reageert geschokt. Hij merkt dat meer en meer klanten in horecazaken agressief uit de hoek komen, al blijft het een bijzonder kleine groep.

Het afgelopen weekend (het eerst waar een Covid Safe Ticket verplicht was in de Brusselse horeca) liep volgens Van Muylders net erg vlot. 

Meeste mensen maken er geen probleem van 

« De meeste mensen maken er geen probleem van, en tonen spontaan het ticket. We betreuren dan ook dit geval van agressie tegen een cafébaas die allleen maar de wet toepast », aldus Marc Van Muylders van Horeca Brussel in « De wereld vandaag » op Radio 1.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES