De nieuwe Bib Gourmands voor 2021 zijn bekend!

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
bib-gourmand-belux-2021-horeca-webzine

Michelin kondigt met veel overtuiging zijn Bib Gourmand selectie 2021 voor België en Luxemburg aan. De Covid-19 crisis daagt de chefs nu al maandenlang uit en haalt het beste in hen naar boven. MICHELIN Gids vindt het dan ook belangrijk om de restaurants te bekronen die een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier aanbieden.

“Ondanks het moeilijke jaar hebben de inspecteurs een mooie selectie Bib Gourmands samengesteld”, vertelt Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux.

“We zijn met de nodige empathie tewerk gegaan en hebben rekening gehouden met de uiterst ingewikkelde context. Tot onze tevredenheid merken we dat het doorzettingsvermogen en vooral het talent van de chefs de bovenhand heeft genomen. Ze lieten het kopje niet hangen, integendeel! Ik herhaal het graag: chefs zijn brengers van geluk. En die rol zullen ze in 2021 meer dan ooit vervullen.” 

bib-gourmand-belux-2021-michelin-horeca-webzine

Smulpapen vinden ongetwijfeld hun geluk in de Bib Gourmand restaurants die België en Luxemburg rijk zijn, waaronder 23 nieuwe adressen.

Dit jaar telt Wallonië opnieuw het grootste aantal nieuwkomers. Eten bij restaurants als La Petite Gayole in Thuillies, L’Incontournable in Rochefort of Chez Louis in Glimes is een garantie op gezelligheid en generositeit. 

Het is fijn om te zien dat er met zaken als La Table de Manon in Grandhan en Masu in Bergen ook Bib Gourmands in de gids staan met een meer bewerkte keuken.

partner kyzoe overlegcomité corona eindejaarsmenu's
- ADVERTENTIE -

Veelzijdigheid is een troef die de selectie van dit jaar eveneens typeert. Kijk maar naar Vlaanderen: Chinees smullen bij Ni Shifu in Antwerpen, genieten van ambiance en authentieke gerechten bij De Lieve in Gent of ongedwongen gastronomie bij Gastrobar Hop in Leuven?

De Bib Gourmand heeft voor ieder wat wils. En dat geldt evenzeer voor de Brusselaars, die bij Le Tournant in Elsene terecht kunnen voor genereuze bistroklassiekers en een eigentijdse interpretatie van de Italiaanse keuken ontdekken bij Le Coq en Pâte in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Het Groothertogdom Luxemburg telt met restaurant Bistronome eveneens een nieuwkomer. Chef Hospital maakt de naam van het restaurant helemaal waar met een mix van herkenbaarheid, creativiteit en gastronomische interpretaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES