Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
belgische streekspecialiteiten quiz

In België hebben we heel wat culinaire specialiteiten die de rijkdom van de Belgische regionale keuken bepalen. Terwijl de gerechten die we thuis bereiden eerder degelijk en landelijk zijn, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, waarmee ze door sommigen kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. Maar nu, hoe goed ken jij de Belgische streekspecialiteiten? 

Belgische specialiteiten

In de Belgische keuken wordt heel veel gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden groenten, vis en vlees zodat er toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan.

Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt.

Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten en streekspecialiteiten ontwikkeld.

streekproduct streekspecialiteiten

Streekproduct.be

Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkte product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Traditionele streekproducten vind je in elke provincie! Vind ze via deze website.

RENCONTREZ DES FOURNISSEURS HORECA ET CONSULTANTS TRÈS FIABLES.
Voulez-vous également votre entreprise dans ce carrousel ? CLIQUER ICI.

Test je kennis van de Belgische specialiteiten

0%

1. Wat zijn West-Vlaamse lukken?

Correct! Wrong!

2. Wat zijn babelutten?

Correct! Wrong!

3. Wat is een cuberdon?

Correct! Wrong!

4. Wat is een Dinantse koek?

Correct! Wrong!

5. Wat is escavèche?

Correct! Wrong!

6. Waaruit bestaat de garnituur ‘Brabançonne’?

Correct! Wrong!

7. Wat zijn geutelingen?

Correct! Wrong!

8. Wat is een kalletaart?

Correct! Wrong!

9. Wat is kipkap?

Correct! Wrong!

10. Wat is een koekelaring?

Correct! Wrong!

11. Wat is een lackmans of laquemant?

Correct! Wrong!

12. De mattentaart

Correct! Wrong!

13. Wat is een ‘pain à la grecque’?

Correct! Wrong!

14. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten van ‘potée liégeoise’?

Correct! Wrong!

15. Wat is een ‘tarte al djote’?

Correct! Wrong!

16. Wat is een Adriaan Brouwertaart?

Correct! Wrong!

17. Wat is een ‘filet d’Anvers’?

Correct! Wrong!

18. Wat is een bakkemoezevlaai?

Correct! Wrong!

19. Wat zijn zwienemutsen?

Correct! Wrong!

20. Wat is knapkoek?

Correct! Wrong!

Hoe goed ken je de Belgische specialiteiten?
Gefeliciteerd, je kent er wel wat van.
Enkele foutjes maar niet mis.
Nog net de helft van de vragen juist.
Flauwkes hé?

RENCONTREZ CES TOPPERS DE L’HORECA ET DU CATERING.
Voulez-vous également votre établissement horeca ou entreprise de catering dans ce carrousel? CLIQUER ICI.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES