Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
serveur serveurs horeca webzine

Werken als gastheer, gastvrouw of ober is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje gevoel voor hebben. En dingen voor opgeven ook. Want je werkt net als de koks bijvoorbeeld op tijden waarop al je vrienden leuke dingen aan het doen zijn. Maar in de lockdown naar aanleiding van COVID-19 mis je ongetwijfeld nu wel deze 10 dingen, of net niet.  

Horecajobs

Als je het niet leuk vindt om ’s avonds, of op feestdagen te werken, betekent het niet meteen dat je helemaal niet in de sector kunt werken.

Er zijn ook nog genoeg jobs waar je enkel overdag werkt.

10 herkenbare momenten

We hebben de meest herkenbare momenten verzameld die iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt, en specifiek obers zullen herkennen en misschien nu wel mist.

Want wat houden we van toch van onze job in de horeca.

1- Voor de ober is er meestal geen tijd voor een complete maaltijd.

Dan maar een stukje vlees hier, een frietje daar en heel wat borrelnootjes. Tijdens de lockdown ga je als ober zeker wel even de tijd kunnen nemen nu om met je gezien lekker te eten op tijd en stond.

ober Horeca Webzine

2- Je voeten krijgen het hard te verduren.

Een massage op het einde van de dag verdien je wel als ober. Nu je thuis zit, ga je ze zeker kunnen (laten) verwennen.

3- Een sigaretje roken lukt je in 30 seconden.

Geef toe, het is toch wel heerlijk om een sigaret te kunnen roken zonder je te moeten haasten. En dit terwijl er wel patrons zijn die het graag zouden zien dat obers de sigaret afzweren.

4- Je sluit de werkdag altijd af met een of meerdere drankjes.

Dit moet nu wel het lastigste zijn om niet meer met de collega’s één of meerdere drankjes te kunnen gaan drinken in je favoriete nightbar.

5- Je hebt een goede neplach ontwikkeld.

Met domme grapjes van gasten leer je wel ‘lachen’. Misschien kan je oefenen met deze flauwe mopjes om hen na de lockdown van een antwoord te voorzien.

ober Horeca Webzine

6- Je staat uren te poetsen als het rustig is.

En wat verlang je toch dat de eerste gasten binnenkomen. Nu nog meer dan ooit te voren…

7- Het is opeens superdruk.

En al hebt je voor de lockdown vervloekt je mist ongetwijfeld dit gevoel dat het na uren muisstil te zijn in de zaak, en het opeens zonder dat je het goed beseft het superdruk is.

8- Je hebt een hekel aan klagende gasten.

Hoeveel zou je nu niet geven voor een klagende gast?

9- Je hebt minimaal 1 keer in je leven drank over iemand gegooid.

Hoe goed je ook oplet, gebeurt het wel eens. En het is daarom nog niet altijd jouw fout. Maar als het je nog nooit overkomen op het werk, dan kan het nu wel thuis gebeuren met de kids rondom je.

10- Je collega’s voelen net als familie.

Wat er ook gebeurt, hoe hard je elkaar soms de huid vol schelden, als er iets gebeurt, dan zijn de collega’s er altijd om je te helpen. En dat wensen we je nu ook. Horeca Webzine is er althans om jullie ook een hart onder de riem te steken.

En je zou dus voor geen goud je baan willen inruilen voor een kantoorbaantje, want je job in de horeca is de beste.

Maak je daarom ook maar lid van deze community. Hou je veilig en gezond!

Bron: SGXL

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

abonnez-vous gratuitement

Abonnez vous gratuitement à Horeca Webzine et recevez les news, des conseils précieux, faits divers, histoires inspirantes et offres de et pour le secteur horeca dans votre boîte aux lettres toutes les deux semaines le samedi matin.

Sans rien faire de plus, vous courez également la chance de gagner de nombreux cadeaux culinaires toutes les deux semaines.

Afin de personnaliser la newsletter, nous aimerions savoir qui vous êtes. Pour chaque liste cochées, vous recevrez une newsletter personnalisée.

L'abonnement gratuit à Horeca Webzine peut être résilié à tout moment.

NOUVEAUX POSTES